* Lavazza nie jest powiązana, wspierana ani sponsorowana przez Nespresso
Dowiedz się, dlaczego szkolenie w branży kawowej jest tak kluczowe dla Cutlera.
Ekspert i entuzjasta kawy to mało powiedziane. David Cutler to kluczowa osoba w brytyjskim oddziale Lavazza.
Jego podróż z Lavazza rozpoczęła się na początku 2013 roku, gdy szkolił załogę na baristów oraz z przygotowywania naparu. Później Cutler spędził trochę czasu w głównej siedzibie firmy Lavazza w Turynie, tworząc programy edukacyjne dla Wielkiej Brytanii oraz Irlandii.
Od 2015 roku Cutler jest kierownikiem ds. szkoleń Lavazza w Wielkiej Brytanii i pracuje jako specjalista od kawy i ambasador marki, jednocześnie nadzorując centrum szkoleniowe w Wielkiej Brytanii.
David jest podekscytowany przemianą przemysłu kawowego w Wielkiej Brytanii w ciągu ostatniej dekady i wierzy w zapewnianie klientowi kompleksowego doświadczenia związanego z kawą. Chce to zrobić wraz z Lavazza poprzez przekazanie historii oraz ekspertyzy Lavazza w nowoczesnych obiektach szkoleniowych firmy, największych obiektach badawczych kawy we Włoszech i na świecie.
Celem Cutlera jest zapewnienie wszystkim tym, którzy chcą nauczyć się sztuki kawy i kultywować jej kulturę miejsca, w którym mogą rozbudzić swoją kreatywność podczas przygotowywania swojej kawy.
Myśląc nieszablonowo i szukając nowych sposobów, by wykorzystywać ten cenny i śmiały składnik, ludzie, którzy pracują w oraz ze światem kawy mają do dyspozycji kompleksowy repertuar wyjątkowych sposobów parzenia kawy.
Cutler najbardziej ceni w firmie Lavazza jej innowacyjnego ducha, zaangażowanie w zrównoważony rozwój oraz przywrócenie kawy oraz hodowli kawy z powrotem do historycznych regionów w Kolumbii, Peru oraz Brazylii. Z tego powodu jeden z jego ulubionych produktów Lavazza to La Reserva de ¡Tierra!, nowa gama premium zrównoważonych mieszanek wyhodowanych na certyfikowanych farmach Rainforest Alliance.