* Lavazza nie jest powiązana, wspierana ani sponsorowana przez Nespresso
Prosta i pyszna ręczna metoda parzenia, która towarzyszy Ci podczas długich poranków i popołudni.
Świat kawy jest tak rozległy i różnorodny jak jej wielbiciele. Niemal każdy kraj ma swój niepowtarzalny sposób picia kawy i różne przepisy.
Dobrym przykładem jest zaparzacz, który znany jest pod wieloma nazwami, w zależności od kraju, w którym jest używany: tłokowy ekspres do kawy, melior, cafetière à tłok, francuski ekspres do kawy.
Ale o czym my mówimy?
Tłokowy ekspres do kawy to system ekstrakcji składający się z karafki z pokrywką z filtrem i tłokiem. Korzystając z tego ekspresu, będziesz mógł cieszyć się kawą przygotowaną w ciągu kilku minut, która jest smaczna, nigdy się nie przypala, o intensywności, którą można dostosować do każdego gustu. Dla wielu jest to najlepsza kawa na długie popołudnia przy biurku.
Zaparzacz idealnie sprawdza się do parzenia herbaty i innych naparów, łączy w sobie charakterystyczny wygląd i metodę oddzielania wody od kawy mielonej.
Zaparzacz
Kawa
Gorąca woda
1. Podgrzej dzbanek do kawy a następnie wylej wodę
2. Wsyp 30 g kawy
3. Wlej 500 ml gorącej wody
4. Odczekaj 3 minuty
5. Zanurz zaparzacz i wciskaj go powoli do dołu
Twoja francuska kawa jest gotowa do picia!