Back
HISTORIE LAVAZZA
ALT ALT

Jak przygotować kawę za pomocą zaparzacza tłokowego

Prosta i pyszna ręczna metoda parzenia, która towarzyszy Ci podczas długich poranków i popołudni.

Przez Zespół Lavazza 2–3 minuty

Świat kawy jest tak rozległy i różnorodny jak jej wielbiciele. Niemal każdy kraj ma swój niepowtarzalny sposób picia kawy i różne przepisy.

Dobrym przykładem jest zaparzacz, który znany jest pod wieloma nazwami, w zależności od kraju, w którym jest używany: tłokowy ekspres do kawy, melior, cafetière à tłok, francuski ekspres do kawy.

Ale o czym my mówimy?

Tłokowy ekspres do kawy to system ekstrakcji składający się z karafki z pokrywką z filtrem i tłokiem. Korzystając z tego ekspresu, będziesz mógł cieszyć się kawą przygotowaną w ciągu kilku minut, która jest smaczna, nigdy się nie przypala, o intensywności, którą można dostosować do każdego gustu. Dla wielu jest to najlepsza kawa na długie popołudnia przy biurku.

Zaparzacz idealnie sprawdza się do parzenia herbaty i innych naparów, łączy w sobie charakterystyczny wygląd i metodę oddzielania wody od kawy mielonej.

AKCESORIA

Zaparzacz

SKŁADNIKI

Kawa
Gorąca woda

WYKONANIE

1. Podgrzej dzbanek do kawy a następnie wylej wodę

2. Wsyp 30 g kawy

3. Wlej 500 ml gorącej wody

4. Odczekaj 3 minuty

5. Zanurz zaparzacz i wciskaj go powoli do dołu

Twoja francuska kawa jest gotowa do picia!


OBSŁUGA KLIENTA

Potrzebujesz pomocy? Sprawdź często zadawane pytania lub skontaktuj się z nami.

FLAGOWY SKLEP

Skosztuj autentycznego smaku kawy Lavazza w naszych sklepach.