* Lavazza nie jest powiązana, wspierana ani sponsorowana przez Nespresso
Tajemnica lekkich i wspaniałych deserów Tranchanta.
Urodzony w Paryżu Yannick Tanchant jest obecnie jednym z najlepszych cukierników na świecie. W swojej restauracji Neva Cuisine, gdzie można znaleźć również kawę Lavazza, wyraża swoją kreatywność poprzez oferowane dania. Poprzez prostotę i spójność łączy smaki, tekstury oraz temperatury. Podczas wybierania składników nie używa żadnych nadmiernie złożonych ani pretensjonalnych smaków. Jego danie popisowe to lekkie i wspaniałe desery.
Pasja do jedzenia Tranchanta pojawiła się u niego już na początku życia, gdy, po ukończeniu studiów gastronomicznych, odkrył świat francuskiego cukiernictwa w restauracji, gdzie pracowała jego siostra, w hotelu Sheraton w Roissy, gdzie później objął stanowisko cukiernika.
Szukając nowych źródeł inspiracji, Tranchant pracował przez pół roku w ekskluzywnej francuskiej restauracji w Irlandii, a później wrócił do Francji i stał się zastępcą cukiernika w La Grande Cascade. Po dwóch latach pracy tam, Tranchant awansował na pozycję głównego cukiernika.
Podczas pobytu we Francji, najbardziej kluczowych ośmiu latach jego kariery, Yannick poznał Beatriz Gonzalez, zastępcę sous chefa z Meksyku. Duet ten, którego style i podejście do gastronomii idealnie się uzupełniają, postanowił się wyzwolić i otworzyć własną restaurację. W lipcu 2011 roku Gonzales i Tranchant, wraz z mężem Gonzalez, Mathieu Marcantem, otworzyli Neva Cuisine.