* Lavazza nie jest powiązana, wspierana ani sponsorowana przez Nespresso
Ciesz się prawdziwie autentycznym włoskim smakiem
Niezbędna do poczucia autentycznego włoskiego doświadczenia smakowego kawa odegrała i nadal odgrywa ważną rolę we włoskiej kulturze.
Powstała w małym sklepie spożywczym w samym sercu starego Turynu Lavazza jest ulubioną kawą Włoch od 1985 roku. Przez lata Luigi Lavazza i jego rodzina opanowali sztukę i technikę tego rzemiosła, w wyniku czego Lavazza jest obecnie symbolem włoskiego espresso na całym świecie.
Tu wkracza Eataly.
Misją Eataly jest umożliwienie wszystkim najbardziej autentycznego i zrównoważonego doświadczenia tego, co najlepsze we włoskiej kulturze żywnościowej, przy jednoczesnym poszanowaniu zasobów gospodarczych, społecznych i środowiskowych, i zasobów kulturowych krajów, w których działa.
Dzięki Lavazzie Eataly może zaoferować swoim klientom autentyczną włoską kawę, która pozyskuje najwyższej jakości ziarna ze zrównoważonych gospodarstw rolnych.
Cytując słynne włoskie wyrażenie: „dobry dzień zaczyna się od dobrego poranka”.
Od porannego cappuccino po poobiednie espresso – jaki jest lepszy sposób na rozpoczęcie poranka niż idealna włoska kawa?
Mając to na uwadze, Training Center Lavazza stworzyło kilka oryginalnych przepisów, aby zabrać odwiedzających Eataly poprzez filiżankę kawy Lavazza w zmysłową podróż po Włoszech. Znane jako kawy regionalne, te specjalne przepisy zostały stworzone specjalnie dla Eataly i były inspirowane jednymi z najbardziej autentycznych włoskich tradycji i zwyczajów dotyczących każdego regionu.
Pochodzący z Turynu i sięgający XVIII wieku oryginalny napój „Bavareisa” to połączenie kawy, czekolady i kremowego mleka z dodatkiem słodkiego syropu.
Naszym zobowiązaniem jest jak najlepsze wykorzystanie zrównoważonych zasobów, zapewnienie sprawiedliwego życia zawodowego kultywatorom kawy i, oczywiście, zmniejszenie emisji CO2 w naszym łańcuchu dostaw Osiągnijmy to razem!
To popularny napój wśród intelektualistów, polityków, naukowców i studentów od XIX wieku – i to właśnie ta kawa z pianką o miętowym posmaku jest wzbogacona o posypkę z kakao.
Wynaleziona w latach 50. w małym barze w Lecce kawa łączy w sobie lód, mleko migdałowe i espresso, zachowując cały swój intensywny smak. Napój najlepiej smakuje na zimno.
Ten klasyczny napój, pochodzący ze średniowiecza i wywodzący się z wielkiego miasta Neapolu, łączy w sobie kawę i orzechy laskowe.
Napój wywodzący się z południowo-włoskiej tradycji uprawy lukrecji; podstawą tego kalabryjskiego przepisu jest kawa, brandy i lukrecja.
Delektuj się niepowtarzalnym smakiem kawy Lavazza w różnych sklepach Eataly na całym świecie, w tym w takich metropoliach jak Mediolan, Nowy Jork, Boston, Chicago, Los Angeles, Las Vegas, Dallas czy w San Josè w Dolinie Krzemowej – a to tylko kilka miejsc z wielu.
Oprócz tego, że Eataly jest rynkiem z wieloma pysznymi produktami i restauracjami, często organizuje też różne zajęcia i wydarzenia. Od praktycznych zajęć o robieniu makaronu po degustacje wina – wydarzenia te oferują najlepsze włoskie doświadczenia kulinarne i zostały zaprojektowane zarówno dla koneserów, jak i entuzjastów jedzenia.